Vrijwilligers

De Fietsschool kan niet zonder enthousiaste vrijwilligers. Dankzij vrijwilligers kunnen we fietsles geven op maat van elke deelnemer. Er zijn veel verschillende taken die je als vrijwilliger bij de fietsschool kan doen.
En plezant is het altijd.

Heb je er al zin in?

groepsfoto donderdagazterdag

Fietsles geven

Tijdens de fietslessen helpen we mensen letterlijk in het zadel. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Samen met vrijwilligers gaan we iedere les op zoek naar een fijne mix tussen leren fietsen, angst overwinnen, vreugde vieren en ongedwongen plezier maken. Les per les gaan we kleine stappen vooruit, eerst op een veilig terrein, daarna op straat. Geduld, enthousiasme, openheid en goesting om bij elke deelnemer te zoeken naar de juiste aanpak zijn cruciaal.

Wil jij ons team versterken?

fietsness halve cirkel

Oefenen op straat

Veel van onze beginnende fietsers hebben nog een klein duwtje in de rug nodig na de fietslessen. Sommigen durven nog niet onmiddellijk alleen fietsen, hebben nog geen eigen fiets en willen het fietsen niet verleren of vinden het gewoon leuker om samen te fietsen. Daarom bieden we deelnemers extra oefenkansen aan. We hebben daarvoor 2 formats:

  • fietsgroepjes: verschillende fietsers gaan samen met een aantal vrijwilligers leuke fietstochtjes doen.
  • één op één voor deelnemers die na de lessen nog net iets weinig verkeersvaardigheden hebben ontwikkeld. Of voor in tijden van Corona, als we niet in groep kunnen oefenen.

Wil jij fietsgroepjes begeleiden of één op één gaan fietsen met beginnende fietsers?

fietsen op straat

Je eigen talenten inzetten

Misschien ben je wel een echte marktkramer, een fantastische fotograaf, een geboren schrijver, een verborgen fietshersteller,...?

Wil jij jouw talent graag inzetten voor De Fietsschool?

20180223 141751 001